Reizen met de auto? 5 onmisbare brillentips voor onderweg

Het is weer zover: de zomervakantie begint! Hét moment waarop duizenden met de wagen richting het zuiden rijden. Op naar de zon! 

Met deze tips zorg je dat je veilig aankomt én dat je jouw ogen netjes beschermt tegen schadelijke zonnestralen. Oh en niet te vergeten: dat je bril ook in één stuk mee terugkomt.

Tip 1: blijf scherp zien onderweg

Reis je met de auto, vermijd dan vermoeide ogen. Als je ogen branderig, droog of vermoeid aanvoelen, dan onderneem je best actie. Neem rust, gebruik geschikte oogdruppels en vergeet je zonnebril niet op te zetten. 

Tip 2: kies de juiste zonnebril

Laat je adviseren als je een zonnebril kiest. Want of je nu op het strand ligt, of achter het stuur zit: een goede zonnebril maakt écht het verschil. Zorg ervoor dat je zonnebril perfect aansluit op de vorm van je gezicht. Kies voor glazen met een optimale bescherming. En nu je toch bezig bent: kies een exemplaar dat je gezicht prachtig accentueert!

Tip 3: vergeet je reservebril niet

Wist je dat het in sommige landen verplicht is om een reservebril in je wagen te bewaren? Onder meer in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Portugal heb je een extra bril nodig – ook als je contactlenzen draagt! 

Tip 4: de juiste bril voor de juiste activiteit

Rustig chillen op het strand of liever door de bergen racen op je mountainbike? Afhankelijk van jouw reis, is er een geknipte bril voorradig in onze winkel. Kom dus langs voor je vertrekt. Zo ben je zeker dat je bril mooi aansluit bij jouw vakantie.

Tip 5: verzorg je bril

Op reis krijgt je bril heel wat te verduren. Zandkorrels op het strand, zeewater of zwembadwater… Ze kunnen je bril beschadigen. Verzorg hem dus goed. Berg hem altijd op in je brillendoosje als je hem niet gebruikt. Leg hem nooit met de glazen naar onder op tafel. En reinig je bril regelmatig met lauw water en een stofvrij doekje. Laat je zonnebril ook nooit achter in de warme auto, want dat is zeer schadelijk voor de glazen!

Bereid je voor: kom langs!

Veilig én gerust op reis vertrekken? Spring eerst eens bij ons binnen voor je vertrekt. Want dan kan je pas echt zorgeloos op vakantie.