Graag met je neus in de boeken? ’t Is Book Lovers Day!

De juiste leesbril kiezen: zo begin je eraan

Kan je maar niet genoeg krijgen van die spannende thriller, of hou je eerder van een luchtig stationsromannetje? Zorg er voor dat je lekker ontspannen kan lezen, zonder vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn achteraf. De juiste leesbril kiezen is dan ook ontzettend belangrijk. Maar hoe begin je eraan? En wanneer heb je er écht eentje nodig?

Leesbril kopen: zo weet je dat het tijd is

Ga eens rustig zitten met een zalig boek of een boeiend tijdschrift. Zie je alles haarscherp? Dan zit je goed. Maar wie weet merk je wel één van de volgende problemen op:

  • De kleine lettertjes vervagen en worden steeds moeilijker leesbaar.
  • Je houdt je boek steeds verder van je weg om toch maar scherp te kunnen kijken.
  • Je draait steeds vaker naar het raam om zonlicht te vangen.
  • Je doet alle lichten aan, want je hebt véél licht nodig om de letters goed te zien.
  • Je bent bijziend en zet je bril regelmatig af om iets van dichtbij te lezen.
  • Je krijgt hoofdpijn of vermoeide ogen wanneer je leest.

Klinkt herkenbaar? Het is niets om je zorgen over te maken: het overkomt iedereen op den duur. Maar een leesbril kiezen en kopen is dan wél de boodschap!

Je eerste leesbril kiezen: begin met de eerste stap

De eerste stap wanneer je een leesbril nodig hebt, is een oogmeting laten uitvoeren bij je opticien. Daar kan je makkelijk een afspraak voor maken en je wordt vlot geholpen. Op basis van de resultaten van die oogmeting kiezen we samen de juiste leesbril – op scherpte en op maat van jouw unieke zicht.

De sterkte van je ogen, de afstand tussen de pupillen, eventuele andere problemen aan je ogen… Alles wordt gecheckt. Zo weet je precies wat je nodig hebt.

Leesbril kiezen: wat zijn de mogelijkheden?

Leesbrillen uit de supermarkt zijn lang niet voor iedereen geschikt. Het beste is een leesbril te kopen waarvan de glazen op maat voor je werden geslepen. Het advies van je opticien geeft ook zekerheid. Je leesbril zal perfect doen wat hij moet doen – zonder vervelende minpuntjes.

Bifocale glazen, multifocale glazen, een “halve” bril of eentje met een volledig montuur… Afhankelijk van je oogmeting, je voorkeur en je persoonlijke stijl kan je de glazen én het montuur kiezen die bij je passen.

Leesbril kopen? Kom gerust eens langs!

Wil je jouw eerste leesbril kopen of wil je een nieuwe leesbril kiezen? Spring eens bij ons binnen. We helpen je graag verder met je oogmeting én het maken van de geknipte keuze.