Sportbril kiezen: zo begin je eraan

Met de zomer in aantocht, voelen meer mensen de sportkriebels tintelen. Het zijn dan ook gouden tijden voor joggers, fietsers en andere sportivo’s. Ga je zelf ook verder, sneller en harder de volgende weken? Hou er dan rekening mee dat de felle zomerzon jouw inspanningen kan dwarsbomen. 

Vermijd hoofdpijn of pijnlijke ogen na het sporten: bescherm je ogen doeltreffend met een sportbril die bij jouw gezicht en activiteit past. Maar een sportbril kiezen, hoe begin je daar aan? Wij helpen je op weg.

4 tips om een goede sportbril te kiezen

  1. Het juiste glas

Afhankelijk van je ogen én je activiteit, moet je sportbril natuurlijk voorzien zijn van het juiste glas. Een sportbril die enkel beschermt tegen de zon, of eentje op sterkte die je zicht ondersteunt? Je opticien adviseert over het meest geschikte brilglas voor jouw sportbril.

  1. Duurzaam materiaal

Sportbrillen zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Het materiaal van je sportbril moet perfect aansluiten bij de activiteit die jij voor ogen hebt. Je sportbril is best een lichtgewicht exemplaar, dat perfect aansluit op je gezicht. Zo hindert hij je niet tijdens het sporten.

  1. Een comfortabel montuur

Je sportbril moet niet enkel comfortabel zijn, maar ook veilig en betrouwbaar. Kies daarom een montuur dat aansluit bij je gezichtsvorm, maar ook voldoende bescherming biedt aan je ogen. Je sportbril mag niet afzakken – maar daar zijn gelukkig trucjes voor. Een elastische band, rubberen antislip-details of een flexibele bril: alles kan.

  1. De details helpen je beter sporten

Daarnaast zijn er sportbrillen beschikbaar met handige eigenschappen, zoals waterafstotende glazen of eenvoudig wisselbare lenzen. Ontdek alle mogelijkheden tijdens een gesprek met je opticien. 

Je opticien, partner in sport

Wie had gedacht dat je opticien dé coach zou zijn voor je sportactiviteiten? Wel, wij! Want een goede bril die jouw sport ondersteunt, is onmisbaar voor elke atleet – professioneel én amateur.

Benieuwd naar jouw perfect sportbril? Kies ‘m uit onze collectie: kom langs voor een adviesgesprek!