Week van de vrijwilliger

750.000 vrijwilligers in Vlaanderen zetten zich jaarlijks hard in voor de samenleving. Ook wij met Optiek Lannoo steken onze handen uit de mouwen om mensen te helpen. Samen met een grote groep tandartsen, huisdokters, opticiens en medische specialisten trokken we in februari 2020 op vrijwilligersreis naar Oeganda met IVZW Together We’re Strong.

Met valiezen vol voorgeslepen glazen gingen we dagelijks op outreach naar de brousse om daar de mensen in nood te voorzien van een bril op sterkte, een lees-of zonnebril. Mensen helpen maakt ons hart warm.

De oprichters van IVZW Together We’re Strong reisden 10 jaar geleden met een kleine groep naar Oeganda met als doel medische hulp aan te bieden aan de lokale bewoners. Ondertussen is de organisatie uitgegroeid tot een groep van 78 specialisten. 

Tijdens de outreach testten we de locals met pasglaasjes en analyseerden we zo welke bril ze nodig hadden.  De voorgeslepen glazen klikten we er ter plaatse in, op die manier konden we een gepersonaliseerde bril afleveren. 

Wil jij ook graag je steentje bijdragen tijdens de week van de vrijwilliger? 

Met Optiek Lannoo zamelen we oude zonnebrillen in voor de volgende Oeganda editie. Heb jij dus zonnebrillen liggen die je nooit meer draagt? Breng ze dan binnen in onze optiekzaak in de Gistelsesteenweg 303,8200 Sint-Andries en krijg 10% korting op de aankoop van een nieuwe zonnebril. Together we’re strong.